VELKOMMEN HIT


Håper du liker det du ser, og får inspirasjon! Og kom gjerne med en kommentar, ellers ser det bare ut som om jeg prater med meg selv.

fredag 29. april 2011

Love love love, all you need is love!

Kate + William <3

Fikk med meg store deler av seremonien i dag og måtte mimre litt tilbake til mitt eget bryllup som var september 2008.

Prydeligbloggen har utfordring om å vise frem brudekjolen og jeg er ikke snau. Her er jeg og kokosmannen i all vår prakt. Vi hadde feiringen ytterst på Bygdøy i Oslo, og det var en perfekt høstdag med gløtt av sol.



Kjolen min var en silkekjole fra Cathrine Malandrino. Hadde knall lilla strømper til og de lekreste Charles Jourdan pumpsene. Begge deler har jeg og bruker jeg fremdeles. :)

God helg!

Helgen skal vi tilbringe i hagen, og jeg har vært ute og hentet noen blomstrende kvister fra plommetreet.



Ha en strålende helg!

onsdag 27. april 2011

På ønskelisten til hagen

Bilde lånt fra www.handladesign.se

Jepp! Når hagen er ferdig og platting er bygget skal jeg ha en hammock. Det er så herlig nostalgisk at jeg blir helt salig.

tirsdag 19. april 2011

Flower power hos HM Home

Herlige mønstre som gir deilig vårstemning. :)



Alle bildene er lånt fra www.hm.com/no

fredag 15. april 2011

Bake off friday!


Jepp. Inspirert av diverse Snickersruter og Snickerskaker der ute har jeg bakt Snickerskake i dag. Jeg sier bare Oh My God! Bare lukten gir vann i munnen og den smakte helt fantastisk!

Her er oppskriften jeg brukte:

Snickerskake

Bunn:
6 eggehviter
5 dl sukker
300-350 gram hakkede peanøtter
1 pakke knuste Ritz-kjeks
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Sjokoladeglasur:
100 gram smør
200 gram melkesjokolade (eller 2 plater kokesjokolade)
6 eggeplommer
100 gram melis

Pisk eggehvitene stive sammen med sukkeret. Bland sammen kjekssmuler, peanøtter, bakepulver og vaniljesukker. Rør eggehvittene inn i kjeks- og nøtteblandingen og ha massen i en papirkledd langpanne. Stek kaken ved 180 grader på nederste rille i ovnen, 20-25 minutter. Avkjøl kaken HELT i formen før du tar den ut, den sprekker lett.

Smelt smør og sjokolade. Pisk eggeplommer og melis stivt og bland med avkjølt sjokolademasse. Fordel glasuren over den kalde kaken og pynt med salte peanøtter eller det du vil. Skjær kaken i pene ruter og server.
Blir best når den oppbevares i kjøleskapet.

Enjoy!


torsdag 14. april 2011

Så ble det lys!



Jeg var en tur på Clas Ohlson i dag for å kjøpe støvsugerposer da jeg forvillet meg inn i belysningsavdelingen. Der dukket den kule industriarbeidslampa opp, den jeg skrev om for en stund tilbake. 129,- er jo et kupp, så den ble med hjem. Hadde en liten aning om hvor den kunne henge, og den passet perfekt. :) Jeg har lenge tenkt at arbeidskroken under trappa er litt for mørk med bare bordlampa, men nå er det helt supert. I am so happy! Nå gjenstår det bare å henge opp en vegghylle over Macen, så er arbeidsplassen helt ferdig.

Hva synes dere?

tirsdag 12. april 2011

Mintgrønt er skjønt!





Har handla en vase og en telyslykt til stua i herlig mintgrønn. Prøvde først å ta ned de gule lysestakene fra loftet siden vi har  gule puter i sofaen, men det ble too much. Denne mintgrønne fargen derimot, passer perfekt. Og når man handler på Søstrene Grene blir det ikke så vondt for lommeboka heller. :) Kjøpte en minivase også, men den ble for liten ved siden av den store så jeg må bytte den i en større. Enn så lenge kan dere få se vasen og lyslykten. Telyset er tent i dag, siden det er en skikkelig gråværsdag.

Ha en fin uke!

lørdag 9. april 2011

Hva har du i skapet?



Siden jeg nå viste frem sjenken forrige fredag, tenkte jeg at jeg kunne vise frem vitrineskapet denne lørdagen. (Også var det en gylden sjanse til å teste ut collagemuligheten i bilderedigeringsprogrammet, ble ganske kult.) Både sjenk og vitrineskap kommer inn under beskrivelsen av et voksent, møbler hjem, får man vel si. :) Hvertfall har jeg minner til mammas vitrineskap på 80- og 90-tallet. Dengang var det kantete hvitt med mye pyntegjenstander, martiniglass og vaser bak dørene.


Vårt vitrineskap står opphøyd på ben og har en morsom japanskinspirert lukkemekanisme. Strategisk høyt plassert sådan, ute av rekkevidde for små barnehender. Skapet er fra Nordahl og er kjøpt på en interiørbutikk i en sidegate til Bogstadveien. Inni har vi både krystall og porselen, loppefunn, kakefat, serveringsboller, service og litt attåt. Akkurat som vi liker det i kokosheimen.

Har dere vitrineskap, glasskap eller lignende? Og hva bor i det?

God lørdag!

fredag 8. april 2011

Blåsbortsolskinnsfredag!


Ja, i dag skinner sola og varmer skikkelig. Det hjelper bare så lite når det blåser katter og bikkjer ute. Jaja, jeg og minsten nyter innelivet enn så lenge, så håper vi det løyer etterhvert.

I kveld blir det sofaliv. :) Ha en deilig fredag!

torsdag 7. april 2011

Vinn ny uteplass!





Bo-bedre har en konkurranse på gang.


"Har du en uteplass som ikke fungerer, men mangler fantasi eller penger til å gjøre noe med det? Nå har du sjansen til å få uterommet du alltid har drømt om. I samarbeid med hagedesignerDarren Saines, Mester Grønn og Maxbo, gir BO BEDRE og Hagen for Alle to vinnere en helt ny uteplass, hver av en verdi på opptil 250 000 kr!"


Jeg skulle SÅ ha deltatt med hagen vår, men dessverre rekker vi ikke å bli med siden man må være klar til å stille hagen til disposisjon i begynnelsen av Mai. Vi skal drenere rundt hele huset i løpet av mai/juni, dermed kan vi ikke delta. Eller vent nå litt? Kanskje vi kan få de til å drenere også? Jeg tror jammen jeg melder oss på uansett. Gudene skal vite at hagen vår trenger det.







Gårsdagens fretexer


Ble disse to søte boksene med skrulokk. Passet perfekt som teposebokser ved siden av kaffeboksen. Og tenke seg til så kult det kunne bli med grønt og lyseblått sammen. :)





onsdag 6. april 2011

Ta på loppebrillene

Bilde lånt fra www.imagemanipulation.masterpiece.dk


Og bli med da vel. *smiler* På et loppemarked finner man jo alt mellom himmel og jord, og for å ikke bli helt overveldet av mangfoldet som finnes har jeg nemlig lært meg å vite på forhånd hva jeg skal se etter.

På bildet over her kan dere se noe av det jeg kommer til å kikke etter, nemlig en teaksjenk. Sjenken vi har i dag er jo litt sliten, så enten må den pusses kraftig opp eller byttes ut. Jeg kunne gjerne tenkt meg noe lignende som på bildet her, en kort sjenk med to dører (siden vi har begrenset med plass på den veggen sjenken står. Tror en teaksjenk kan passe fint til det brune sofabordet vi har. Er den i dårlig stand er jeg ikke redd for å gi den et par strøk maling.

Bilde lånt fra plaza.rakuten.co.jp

Retro kopper fra Figgjo kommer jeg også til å se etter. Dette serviset heter Daisy og er jo bare herlig.

Ellers kikker jeg alltid etter retro sengetøy, kule vesker, leker til barna og sportsutstyr til barna. Fikk DBS trehjulssykkel til en tier for noen år siden. Kjøpte spraymaling og nye pedaler til 150 kroner. Pusset den opp og så ble den slik.



Nå kribler det litt kjenner jeg. Årets første loppis, det blir sikkert gøy og kaotisk, også håper vi på vafler. :)

tirsdag 5. april 2011

Utradisjonell belysning

9500,- fra www.labrocante.dk

129,- fra Clas Ohlson

Jeg er over middels opptatt av belysning og lamper og når jeg samtidig liker industristilen er det moro å se at det finnes mange kule alternativer der ute.

Fra www.landromantikk.no


Leselampe i XXL størrelse

søndag 3. april 2011

Lyseblå og rød i skjønn forening


 

Søndagsturen gikk innom United Bakeries som ga mersmak, på flere områder. :) Røft tak, lekre fliser på gulvene, kule lamper og ikke minst lampeledninger. De røde detaljene kommer virkelig til sin rett akkompagnert av de lyseblå veggene. Hadde dessverre bare med meg iPhone, men fikk noen kule bilder for det.






Gulvene hadde flotte fliser i intrikat mønster.



En titt opp i taket, legg merke til kaffekannelampa! KUL :)



Toalettet var like gjennomført, og kjempestort





Ha en fin søndagskveld!

lørdag 2. april 2011

Solskinnsputer i sofaen



Inspirert av flere av dere der ute, skred jeg til verket i går med å få sydd et par nye puter til sofaen. Det var mye grått, sort og hvitt der etter en lang vinter, men nå ville jeg ha litt farge inn. Gammelt sengesett på forsiden, beige lin fra Stoff og Stil på baksiden = puter til å bli glad av.






Siden det er grått og trist ute, passer det ekstra godt med litt solskinnsputer i dag. 

Ha en strålende lørdag!

fredag 1. april 2011

Endelig fredag



Og det betyr litt rydding og vasking siden jeg ikke rakk det i går. Og rydding og vasking betyr at man kan ta bilder av ting som vanligvis ikke er like representable, hehe. Som den hvite sjenken over her. Storebror har for vane å parkere biler under den. :) Jeg kjøpte sjenken på loppis for noen år siden og tanken har hele tiden vært å pusse den opp. Den mangler et nøkkelhull og er litt sliten. Men jammen gjør den nytten likevel.


Denne Alessibollen fikk vi i bryllupsgave, den er så fin. Etter å ha ommøblert litt på sjenken fikk den tilbake hedersplassen. :)


Og til slutt, labelmania sprer om seg. Mannen synes det er grellt og 80-talls, jeg synes det er sjarmerende kult.



Ha en strålende helg! Nå er det vår, vår, vår.